Mapa del web : llistat actual de: AUTORS / CONCEPTES / TEXTOS / OBRES

۞  

La cerca dins el web a través del quadre de cerca permet accedir de manera ràpida i eficient a molts continguts del web.

El web "FiloXarxa" està en continua revisió i ampliació i abasta més de 4.000 entrades de conceptes filosòfics i autors, i una selecció de més de 1.200 textos i cites de filòsofs. A més, en moltes "entrades" hi ha no solament enllaços interns, sinó també enllaços a d’altres webs.

Actualització continua de FiloXarxa.
A més de les entrades que apareixen als menús (simplement orientatius) hi ha moltes altres entrades enllaçades per vincles hipertextuals. Cada setmana es va actualitzant el web amb nous autors, conceptes i textos.

 


Per tal de facilitar la nevegació segons criteris temàtics i històrics es proposen una sèrie de "menús" dividits ens "Els grans temes de la filosofia" i "Història de la filosofia". En cap cas aquests menús preten ser exhaustius, sinó solament indicatius.  D fet el millor instrument de navegació el proporcionen els propis hiperenllaços i el cercador general situat a l'esquerra i sempre visible.

"Els grans temes de la filosofia" es divideix en 6 grans temes:

  • 1) El saber filosòfic: definició de filosofia /  sentit i necessitat de la filosofia

  • 2) El coneixement, la veritat, el llenguatge i la lògica

  • 3) La realitat , les cosmovisions i els problemes metafísics fonamentals

  • 4) L’ésser humà, evolució i cultura, antropologia i comportament humà

  • 5) L’acció humana : acció transformadora- treball i tecnologia / acció  racional / acció moral

  • 6) La societat: individu i societat, dret i justícia, origen de l’Estat

Aquesta divisió agrupa els grans temes filosòfics però, atesa la seva estructura en enllaços d’hipertext, es vincula a tot el contingut del web. També podeu veure l’estructura general del web clicant sobre "Mapa del web" (Aquest mapa s’actualitza periòdicament). A més dels temes que apareixen directament enllaçats en els índexs de cada secció també hi ha informació sobre molts altres temes (més 4.000 entrades) als que s’accedeix a través dels enllaços hipertextuals o a través del cercador. (Ja que el web s’està actualitzant i gran part del contingut previst encara ne és operatiu sovint apareixen pantalles que indiquen que l’enllaç està previst però encara no està operatiu).

Pel que fa a la "Història de la Filosofia",  els menús, en seguiment de  la divisió convencional s’estructuren en tres seccions:

  • 1) Filosofia antiga  i medieval

  • 2) Filosofia moderna

  • 3) Filosofia contemporània

En els índex da cada secció s’inclouen els autors generalment considerats "principals", no obstant això, degut a l’estructura hipertextual del web es pot accedir a informació de molts altres autors. És a dir, que a més de poder tenir accés als autors més "clàssics" com Plató, Descartes, Kant o Hume, per exemple, també hi ha entrades dedicades a molts altres autors, com Schopenhauer, Sloterdijk, Heidegger, Dilthey, Husserl, Spinoza, Virilio, Zizek, Derrida, Zambrano, Deleuze,  Dennett, Putnam, Habermas, Adorno, Plotí, ( i desenes d’altres autors), etc. Algunes d’aquestes entrades encara no són plenament operatives ja que el web està en procés  de  construcció i actualització. (Ja que el web s’està actualitzant i gran part del contingut previst encara ne és operatiu sovint apareixen pantalles que indiquen que l’enllaç està previst però encara no està operatiu).

 

Per accedir de manera directa a la secció d’Història de la filosofia cliqueu sobre el "marc" corresponent situat en la part superior de la pàgina. Es pot accedir a cada secció a partir dels "marcs" situats a la part superior del web o des dels menús de l’esquerra. La navegació és molt senzilla i les pàgines de marcs la faciliten i mostren la contextualització.

 

Web creat per Jordi Cortés Morató


 


Anuncis Exponsor

 

 

 

Licencia de Creative Commons


Aquesta obra està sota una llicència de Creative Commons. FiloXarxa 2004 Conceptes i textos filosòfics Jordi Cortés Morató i Antoni Martínez Riu. Construcció i disseny del web i traducció de textos al català: Jordi Cortés Morató