Capšalera
 FiloXarxa Diccionari enciclopŔdic de filosofia: autors, conceptes, textos

Temes  -

El saber filos˛fic El coneixement La realitat L'Ússer humÓ L'acciˇ humana La societat

Hist˛ria -

Filosofia antiga i medieval Filosofia moderna Filosofia contemporÓnia Mapa del web Ajuda i altres Descarregar "font grega"
Cerca continguts al web Pensament: autors, conceptes, textos, obres ...
Loading

Wisdom, John Terence Dibben HIST. (1904-1993) `wisdom.wav', `play"]

Filòsof anglès, nascut a Londres, el 1904. Professor de filosofia en Cambridge des de 1952, on succeeix a Wittgenstein a la càtedra. Influït per Wittgenstein i Moore, va ser un dels autors més coneguts del corrent de filosofia analítica de Cambridge. La seva obra Philosophy and Psychoanalysis (Filosofia i psicoanàlisi) (1953) és simptomàtica de la seva manera d'entendre la funció terapèutica de la filosofia -sempre reflexió de segon ordre sobre la natura íntima de les coses-, a la que equipara d'alguna manera amb la psicoanálisi. FonamentÓ el seu sistema analÝtic en la proposiciˇ segons la qual els enunciats filos˛fics sˇn recomanacions verbals.
 
De les seves obres destaquen Interpretation and Analysis  (Interpretaciˇ i anÓlisi) (1931); cinc assajos, publicats en «Mind», sobre Construccions lògiques (1931-1933); Problems of Mind and Matter (1934); Other Minds (Altres ments) (1952); La filosofia i el seu lloc en la nostra cultura (1975).

 

 


Licencia de Creative Commons
Aquesta obra estÓ sota una llicŔncia de Creative Commons.