Capçalera
 FiloXarxa Diccionari enciclopèdic de filosofia: autors, conceptes, textos

Temes  -

El saber filosòfic El coneixement La realitat L'ésser humà L'acció humana La societat

Història -

Filosofia antiga i medieval Filosofia moderna Filosofia contemporània Mapa del web Ajuda i altres Descarregar "font grega"
Cerca continguts al web Pensament: autors, conceptes, textos, obres ...
Loading

Schrödinger, Erwin (1887-1961) HIST.

 

Físic austríac, nascut a Viena, un dels membres del Cercle de Viena. Va ensenyar física teòrica a les universitats de Jena, Stuttgart, Breslau, Zuric i Berlín, on va succeir a M. Planck a la càtedra, i, fugint del règim nazi, a Òxford i Dublín. Als 69 va tornar a treballar a l'Institut de Física de la Universitat de Viena. És un dels pares de la teoria quàntica, en la que la mecànica ondulatòria que ell proposa, a partir de la de De Broglie, constitueix el seu nucli més important; el 1933 va rebre el premi Nobel de física, junt amb P.A.M. Dirac.

Es va interessar també per altres camps d’estudi, en especial el de les relacions entre física i biologia, contribuint al desenvolupament de la biologia molecular i aplicant la teoria dels quants a la genètica. D’això tracta el seu famós llibre Què és la vida? (1944). Les seves preocupacions epistemològiques el van portar a conrear l’assaig de tipus filosòfic: La natura i els grecs (1948), Ment i matèria (1956), i Què és una llei de la natura? (1962).

 


Licencia de Creative Commons
Aquesta obra està sota una llicència de Creative Commons.