Capçalera
 FiloXarxa Diccionari enciclopèdic de filosofia: autors, conceptes, textos

Temes  -

El saber filosòfic El coneixement La realitat L'ésser humà L'acció humana La societat

Història -

Filosofia antiga i medieval Filosofia moderna Filosofia contemporània Mapa del web Ajuda i altres Descarregar "font grega"
Cerca continguts al web Pensament: autors, conceptes, textos, obres ...
Loading

L'expressió «diferència d'intensitat» és una tautologia. La intensitat és la forma de la diferència, com a raó d'allò sensible. Tota intensitat és diferencial, diferència en si mateixa. Tota intensitat és E-E', on E remet a e-e' i ,-,', etc.: cada intensitat és ja de per si un emparellament (on cada element de la parella remet al seu torn a parelles d'elements d'un altre ordre), i revela així el contingut pròpiament qualitatiu de la quantitat.

______________________________________________________

Gilles Deleuze, Diferencia y repetición, Júcar, Madrid, 1988, p. 358.
 
 

Versión en castellano

 

La expresión «diferencia de intensidad» es una tautología. La intensidad es la forma de la diferencia, como razón de lo sensible. Toda intensidad es diferencial, diferencia en sí misma. Toda intensidad es E-E', donde E remite a e-e' y ,-,', etc.: cada intensidad es ya de por sí un emparejamiento (donde cada elemento de la pareja remite a su vez a parejas de elementos de otro orden), y revela así el contenido propiamente cualitativo de la cantidad.

______________________________________________________

Gilles Deleuze, Diferencia y repetición, Júcar, Madrid, 1988, p. 358.

 

Licencia de Creative Commons
Aquesta obra està sota una llicència de Creative Commons.