Capçalera
 FiloXarxa Diccionari enciclopèdic de filosofia: autors, conceptes, textos

Temes  -

El saber filosòfic El coneixement La realitat L'ésser humà L'acció humana La societat

Història -

Filosofia antiga i medieval Filosofia moderna Filosofia contemporània Mapa del web Ajuda i altres Descarregar "font grega"
Cerca continguts al web Pensament: autors, conceptes, textos, obres ...
Loading

a) màquines simples: són aquelles que, com una politja, per exemple, impliquen l'activitat directa d'algun agent exterior a la màquina.

b) màquines automàtiques: són aquelles que, com un rellotge o un termòstat, per exemple, poden realitzar un acció o una sèrie d'accions sense intervenció directa continuada d'un agent exterior, la qual cosa suposa una certa autonomia, tant pel que fa a les seves fonts d'alimentació energètica, com pel que es refereix a la sèrie d'accions que ha d'exercir.

c) màquines generals: són aquelles que, com un ordinador, per exemple, no tenen una única utilitat definida ni es regeixen, com les màquines automàtiques, per una seqüència definida d'accions.

Des d'una altra perspectiva es parla de només dos tipus de màquines: a) les màquines naturals (els éssers vius, per exemple), i b) les màquines artificials, que poden dividir-se, segons la classificació anterior, en màquines simples, automàtiques i generals.

Veure màquina i mecanicisme.

Licencia de Creative Commons
Aquesta obra està sota una llicència de Creative Commons.