Capçalera
 FiloXarxa Diccionari enciclopèdic de filosofia: autors, conceptes, textos

Temes  -

El saber filosòfic El coneixement La realitat L'ésser humà L'acció humana La societat

Història -

Filosofia antiga i medieval Filosofia moderna Filosofia contemporània Mapa del web Ajuda i altres Descarregar "font grega"
Cerca continguts al web Pensament: autors, conceptes, textos, obres ...
Loading

Immanuel Kant: la prova físicoteológica

La prova físicoteològica mai pot demostrar per si sola l'existència d'un ésser suprem, sinó que sempre es veu obligada a deixar que sigui l'argument ontològic (al qual l'argument físicoteològic serveix de simple introducció) el que supleixi la insuficiència del primer. Afirmo, per tant, que la prova ontològica continua sent (si és que hi ha una prova especulativa) la que conté l'únic argument possible, l'argument que cap raó humana pot eludir.

__________________________________________________

Crítica de la raó pura, Dialèctica transc., llibre segon, cap. 3, sec. 6, B 653 (Alfaguara, Madrid 1988, 6a ed., p. 520).
 
 

Versión en castellano

Immanuel Kant: la prueba físicoteológica


La prueba físicoteológica nunca puede demostrar por sí sola la existencia de un ser supremo, sino que siempre se ve obligada a dejar que sea el argumento ontológico (al que el físicoteológico sirve de simple introducción) el que supla la insuficiencia del primero. Afirmo, por tanto, que la prueba ontológica sigue siendo (si es que hay una prueba especulativa) la que contiene el único argumento posible, el argumento que ninguna razón humana puede eludir.

__________________________________________________
Crítica de la razón pura, Dialéctica trasc., libro segundo, cap. 3, sec. 6, B 653 (Alfaguara, Madrid 1988, 6ª ed., p. 520).

 

 

 

Licencia de Creative Commons
Aquesta obra està sota una llicència de Creative Commons.