Capçalera
 FiloXarxa Diccionari enciclopèdic de filosofia: autors, conceptes, textos

Temes  -

El saber filosòfic El coneixement La realitat L'ésser humà L'acció humana La societat

Història -

Filosofia antiga i medieval Filosofia moderna Filosofia contemporània Mapa del web Ajuda i altres Descarregar "font grega"
Cerca continguts al web Pensament: autors, conceptes, textos, obres ...
Loading

David Hume: l’experiència raonable

Per tant, un home savi adequa la seva creença a l’evidència. En les conclusions que es funden en una experiència infal·lible anticipa el succés amb el grau últim de seguretat i considera l’experiència passada com una prova concloent de l’existència futura de tal esdeveniment. En els altres casos, procedeix amb més gran cautela. [...]

I com l’evidència, derivada de testimonis i testimonis humans, es funda en l’experiència passada, així mateix varia amb l’experiència, i es considera com prova o com a probabilitat, segons s’hagi trobat que la conjunció entre qualsevol classe de relació i qualsevol classe d’objecte sigui constant o variable.

__________________________________________________

Investigació sobre el coneixement humà, Secció X, part I (Alianza, Madrid 1994, 8a ed., p. 135-136).

 


Versió en castellà

David Hume: la experiencia razonable

Por tanto, un hombre sabio adecua su creencia a la evidencia. En las conclusiones que se fundan en una experiencia infalible anticipa el suceso con el grado último de seguridad y considera la experiencia pasada como una prueba concluyente de la existencia futura de tal acontecimiento. En los demás casos, procede con mayor cautela. [...]

Y como la evidencia, derivada de testigos y testimonios humanos, se funda en la experiencia pasada, asimismo varía con la experiencia, y se considera como prueba o como probabilidad, según se haya encontrado que la conjunción entre cualquier clase de relación y cualquier clase de objeto sea constante o variable.

__________________________________________________
Investigación sobre el conocimiento humano, Sección X, parte I (Alianza, Madrid 1994, 8ª ed., p. 135-136).

 

 


 

Licencia de Creative Commons
Aquesta obra està sota una llicència de Creative Commons.