JORDI CORT�S

Jordi Cortés Morató (D'aquesta foto fa molt de temps... tempus fugit!)

 

 

 

Veure ressenya de PcPlus

Veure ressenyes en El País y El Mercurio

 Tornar a la pàgina inicial

volutax3.GIF (2639 bytes)

titoljordi.jpg (7271 bytes)

Presentació general

Professor de filosofia interessat especialment en aplicacions multimèdia adreçades a l'ensenyament i la difusió de la filosofia.

Anteriorment vaig centrar-me en l'estudi de la filosofia de tombants del segle XIX i començaments del XX, especialment en l'obra de Bergson i les concepcions del temps en una època d'especial transcendència pel que va significar de canvi de paradigmes en la ciència (teoria de la relativitat, mecànica quàntica, crisi del vitalisme, etc.). Actualment els meus camps d'interès en la filosofia són els que fan referència a la filosofia de la ment, la teoria dels mems i la filosofia de la cultura, la intel·ligència artificial i la difusió de les idees filosòfiques a través d'Internet, especialment en llengua catalana.

Vaig ser coautor del contingut -juntament amb Antoni Martínez Riu-, i autor del format electrònic, del "Diccionario de Filosofía en CD-ROM" (que va ser el primer diccionari de filosofia en llengua castellana editat en format CD-ROM), que va editar l'editorial Herder l'any 1995, en una època en què Internet solament començava a desenvolupar-se. Posteriorment se'n van fer tres edicions (1996, 1998 i setembre de 1999), i aquest treball és el que ha servit de base per a l'edició de la enciclopèdia d'humanitats en el web  www.encyclopaedia.herdereditorial.com, de manera que l'antic format CD-ROM ha estat substituït pel format web.

També ha estat el punt de partida de la versió en català, basada en una plataforma web sustentada en una wiki semàntica que ara es presenta a www.wikisofia.cat, per tal de facilitar-ne la possibilitat d'un treball col·laboratiu que ampliï el seu contingut i actualització.

També he participat en l'edició "tradicional" d'obres filosòfiques, com, per exemple, en l'edició de l'obra clàssica Pensadores griegos, de Theodor Gomperz (veure ressenya en Babelia), i també compagino aquesta activitat amb l'edició electrònica. Com, per exemple, l'edició d'una gramàtica alemanya en CD-ROM (Programm) i d'un ampli diccionari tècnic (450.000 entrades) alemany-espanyol i anglès-espanyol en CD-ROM.

diccianima2.gif (27800 bytes)

elmejor.gif (5340 bytes)

 

 

Veure ressenya de PCFormat

Veure ressenya en Ciberpaís

En l'aspecte tècnic l'esmentat "Diccionario de filosofía en CD-ROM" va rebre els premis Prestaciones i Producto recomendado PCFormat. Oro, 5 estrellas de les revistes PCPlus i PCFormat dels mesos de setembre i octubre de 1997 respectivament.