Capçalera
 FiloXarxa Diccionari enciclopèdic de filosofia: autors, conceptes, textos

Temes  -

El saber filosòfic El coneixement La realitat L'ésser humà L'acció humana La societat

Història -

Filosofia antiga i medieval Filosofia moderna Filosofia contemporània Mapa del web Ajuda i altres Descarregar "font grega"
Cerca continguts al web Pensament: autors, conceptes, textos, obres ...
Loading

experiència religiosa FIL.REL.

Rudolf OttoLa religió subjectivament viscuda, com a conjunt d’experiències o vivències psíquiques, l’objecte específic de la qual experimentat és el sant o allò diví. Allò propi de l’experiència religiosa, que la distingeix de qualsevol altra, és que representa la percepció de quelcom viscut com transcendent a la pròpia vivència. És un fenomen complex amb elements racionals i irracionals, amb elements cognoscitius i afectius. El seu aspecte problemàtic consisteix en el fet que es discuteix si aquesta referència a allò transcendent és objectiva o purament subjectiva, és a dir, merament  il·lusòria.

El llibre, Allò sant (1917), de Rudolf Otto (R. Otto, Lo santo, Alianza, Madrid 1980.) és un intent de justificació de la religió des de la vivència religiosa, entesa com una «predisposició» interior a experimentar i percebre allò «numinós» -que descriu com allò sant, temible i fascinant-, que constitueix l’element a priori de la religió -la seva condició de possibilitat- i lloc on es manifesta allò sant, que és quelcom que està més enllà del mer sentiment religiós (veure text ).

 

 


Licencia de Creative Commons
Aquesta obra està sota una llicència de Creative Commons.